moderna bijela dnevna soba

Japanski minimalistički dizajn enterijera

Tradicionalna japanska zen filozofija nadahnuta je jednostavnošću i prirodnošću, kakvu nalazimo u minimalističkoj arhitekturi i dizajnu. Linija, forma, prostor, svjetlost i materijal samo su neki od bitnih elemenata ovog široko popularnog dizajna. Veliku vrijednost ovom stilu daje odsustvo većine nenosivih unutrašnjih zidova čime se dobija na prostoru i  omogućuje harmonija između enterijera i eksterijera. Japanski arhitekti, poput Tadao Anda, primjenili su zen koncept kako bi stvorili jaku vezu između prirodnog okruženja, lokacije i samih građevina u njima. U ovom članku pogledaćemo nekoliko stanova koji su dosljedni žestokom minimalizmu u japanskim enterijerima.

100% autentični, 100% originalni parfemi po najnižoj cijeni!
Najveća svjetska i američka online parfimerija sada šalje: parfeme, losione, dezodoranse, čak i testere parfema, za nju i njega u Hrvatsku, BiH i Srbiju - BESPLATNO!
Provjerite ovu nevjerovatnu ponudu u FragranceX
Upišite kod CJD i uštedite 10% na svaku narudžbu!

Jedonstavan i ogoljen namještaj sprječava to da prostorije izgledaju skučeno i natrpano, dok u isto vrijeme svojim drvenim i bijelim elementima reflektuje preko potrebnu prirodnu svjetlost.

Klizna vrata su često korištena u japanskim spavaćim sobama.

Dok su bijela i neutralne boje dominantne u minimalističkom dizajnu, u dječijim sobama sreću se u umjerenim količinama i jarke boje.

Objavljeno u Stilovi i označeno sa , , , , , , , , , , , , .

Ostavite odgovor